Kedvenc idézeteim


Idézeteket találni itt, amelyek magukban nem feltétlenül szórakoztatóak vagy elgondolkodtatók, de mindenképpen olyanok, amelyek mintha nekem vagy rólam is szólnának, legalábbis valamikor régebben így éreztem.
Az idézetek származási helyét a szükségesnél talán pontosabban adom meg. Nem éppen elegáns, de így könnyebben megtalálhatod őket.

Egy bölcs mondás szerint nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. Hasonlóképpen egy gentleman nem a társaságnak, hanem önmagának borotválkozik.
(Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr, Harmadik fejezet)
Trin Tragula, mert így hívták az illetőt, álmodozó volt. Gondolkodó, spekulatív filozófus, vagy ahogy a felesége jellemezte: komplett idióta.
Az asszony folyton nyaggatta őt. Vagy a töméntelen idő miatt, amit az űrbe bámulva töltött, vagy azért, mert mindenáron meg akarta fejteni a ziherejsztű dinamikai egyenletét, vagy mert nem tudott betelni a különböző helyekről származó kiflicsücskök spektrografikus elemzésével.
(Douglas Adams: Vendéglő a világ végén, 11. fejezet)
Heteken át dolgozott megszállottan, és közben elégedettséggel töltötte el a tudat, hogy munkája végeredménye minden bizonnyal tökéletesen értelmetlen lesz.
(Douglas Adams: Viszlát, és kösz a halakat!, 17. fejezet)
Charlie Anderson amerikai kutató többször járt a St. Helens kráterében, mint bárki más. Ő azon kevesek egyike, akik glacioszpeleológiával, vagyis a jégben képződő barlangokkal foglalkoznak. Miután fő kutatási területe, egy gleccserbarlang a Rainier-vulkán közelében elolvadt, (...)
(Németh Géza: Füstöl a befagyott St. Helens, Népszabadság, 2005. március 19., szombat)
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.
(Madách Imre: Az ember tragédiája, Tizenharmadik szín)
- Egy tengerparti nyaralónak - mondta a férfi - még csak nem is muszáj a tengerparton lennie. Igaz, a legjobbak ott vannak. Mi mindannyian - folytatta - az ilyen határvonalakon szeretünk összegyűlni.
- Tényleg? - kérdezte Arthur.
- Ahol a szárazföld találkozik a vízzel. Ahol a föld találkozik a levegővel. Ahol a test találkozik a lélekkel. Ahol a tér találkozik az idővel. Szeretünk az egyik oldalon lenni, és nézni a másikat.
(Douglas Adams: Jobbára ártalmatlan, 9. fejezet)
Csippentse ujjai közé a pálcikát, körülbelül megfelezve a két vége közti távolságot. A hegyes végét nedvesítse meg a szájában, majd illessze be a fogak közti résbe, egészen közel az ínyhez. Finoman föl-le mozgatva használja!
- Úgy éreztem - mondta Bumfordi, a Flúgtalan -, hogy egy olyan gyengeelméjű civilizációnak, mely még egy fogpiszkálós csomagra is részletes kezelési utasítást nyomtat, egy percig sem maradhatok tovább aktív tagja, legalábbis ha meg akarom őrizni ép eszemet.
(Douglas Adams: Viszlát, és kösz a halakat!, 31. fejezet)
- Gyertek - hüppögte [Marvin]. - Azt a parancsot kaptam, hogy kísérjelek fel benneteket a parancsnoki hídra. Itt vagyok én akkora aggyal, mint egy egész planéta, és a dolgom az, hogy felkísérjelek benneteket a hídra. Ez aztán az önmegvalósítás!
(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak, 11. fejezet)
- Egyszerű. Nagyon unatkoztam, és kedvetlen voltam, úgyhogy odamentem, és csatlakoztattam magam a külső komputerbemenetre. Hosszasan beszéltem a komputerhez, és elmagyaráztam neki a világegyetemről alkotott véleményemet - mondta Marvin.
- Erre mi történt? - faggatta Ford.
- Öngyilkosságot követett el - felelte Marvin, (...)
(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak, 34. fejezet)

Kisebb témaváltással, egy-két hasznos tudnivalót hadd közöljek. Ezeket saját kezűleg írtam le címkékről, nem gyűjtésekből másoltam ki őket, ezek valódiak. Minket valóban ennyire agyalágyultnak néznek.

Figyelem!
A használt („used") hatású koptatással készült termékeken található fesléseket, erősen kopott részeket, esetleg lyukakat a gyártás során szándékosan hozták létre, a divatnak megfelelő kinézet elérése érdekében. Ezek nem képezhetik reklamáció alapját!
(Kezelési útmutató egy farmernadrághoz adott címkén)
Alkalmazási terület: Olyan festékek hígítására szolgál, amelyeknél a festék használati javaslata nitrohígító alkalmazását írja elő.
(Tájékoztató egy nitrohígítós flakonon)

[Vissza]