Infó


Legutóbbi frissítés:
2020. november 12. — A szakmai és az angol nyelvű szakmai oldalakon nyitható-csukhatóra változtattam a listákat a Javascript tudásom további fejlesztésével. Mostantól a tudományos segítségemet megköszönő cikkeket is közlöm.
2020. október 19. — A két pont távolságát kiszámító programot feljavítottam, hogy negatív előjellel is meg lehessen adni a félgömböt, és hogy tizedesvesszőt is elfogadjon, ne csak pontot.
2015. június 3. — Körülbelül kétszáz új HBR-t adtam a gyűjteményhez.

A honlapom 2000. január 28-án nyílt meg a Toldy Ferenc Gimnázium szerverén.

Az érettségim után másfél évvel álltam neki az oldalak felfrissítésének, hogy újra kedvem legyen velük jelentkezni a neten, immár ELTE-s címen. Mindeközben a honlap eredeti verziója végig elérhető maradt, de azt a koncepciót akkor már nem követtem. Az eredeti honlapra jellemző személyes hangvételt, kitárulkozó magatartást a szokatlanságával együtt is vállalhatóvá tette, hogy akkoriban azokat a dolgokat, amelyekről olyan nyíltan írtam, nagyon fontosnak éreztem. Indítékaim között volt némi kamaszos világjavító szándék is, és önmagamat is jobban meg akartam értetni a környezetemmel. Jobbára pozitív visszajelzéseket kaptam; többen is mondták, hogy érdekesnek találták, amit írtam. Utólag úgy látom, hogy a blogok eljövetelével a honlapom hangvétele egyre kevésbé tűnhetett kirívóan radikálisnak. Ettől függetlenül is, a mondanivalóm változott, és más témák körül kezdtek el forogni a gondolataim.
A felújított honlap 2003. február 13-án nyílt meg.

Lassan elérkezett az idő egy újabb renoválásra. Untam a régi kinézetét, a fekete hátterű kezdőlapot az MIB-s feliratával. Ugyanis a nevemet addig egy szép betűtípussal, a Men in Black film logójára támaszkodva írtam ki a kezdőlap tetejére. Ugyan kaptam dicséreteket, hogy jól néz ki, de (miután Mélykúti Balázs ráirányította a figyelmemet) egyre jobban zavart, hogy semmilyen koncepció nem volt benne, semmi kapcsolat nem volt a film és a mondanivalóm között. Szerkezeti újítást, jobb tagoltságot is akartam. Addig minden oldal a kezdőlapről elérhető volt. Lassan felnőve, egyre komolyodva akartam egy rendes, szakmai oldalt, hogy közben ne kelljen lemondani a régi honlapomról sem. És akartam egy elkülönülő makettező honlapot is, hogy a makettezővilág úgy látogathassa az oldalakat, hogy nem egy személyes honlap mélyén kell bogarásznia.
A legfrissebb, stylesheetekkel dizájnolt honlap 2005. szeptember 13-ától érhető el.

2008. január 19-én átköltöztettem a honlapot az Oxfordi Egyetem Statisztika Tanszékének szerverére.
Az akkori címlapomon látható, furcsa, háromszögszerű objektumot tudtommal tribarnak hívják, és Roger Penrose oxfordi matematikus, elméleti fizikus, kozmológus találta ki 1958-ban. Ezt a látszólagos geometriai szerkezetet M. C. Escher felhasználta több festményén, például a Vízesés és az Emelkedés és ereszkedés címűn.

Azután 2008. július 26-án visszaköltöztettem a honlapot az ELTE-re, mivel az ékezetes karaktereket nem támogatta az oxfordi szerverbeállítás. Most már a honlapot négy részre bontom: szakmai, magán, fényképész és makettező részekre. Ezzel a tribar lekerült a kezdőlapról.

A makettekről készült fényképeket egy 1024x768-as felbontású (azaz 0.8 megapixeles) Olympus Camedia C-1000L digitális fényképezőgéppel készítettem, kivéve a Pz. III-ról készült képeket, amelyeket egy Pentax Optio 330RS géppel. A lehetőségért sok kösz Mélykúti Gábornak és Balázsnak.

A kifejezetten a fényképeimet bemutató oldalakon található képek többsége egy Canon EOS 350D fényképezőgéppel született.

A honlap elkészítésében, fejlesztgetésében nyújtott segítségükért hálás köszönetem jár sok-sok mindenkinek. Mivel őket nem tartottam számon, így ha itt közölnék egy listát, többen maradnának ki, mint ahány nevet össze tudnék gyűjteni. Inkább maradok a mindannyiukra kollektíven kiterjedő hálánál.

[Vissza]